Fırında Makarna Börek

Fırında Makarna Börek Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için;
- 1 paket makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Diğer gereçler;
- 1,5 su bardağı sıvı krema ( 250 ml )
- 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi
- 1 büyük kase beyaz peynir
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ ( erimiş )
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben 3 yemek kaşığı zeytinyağı koydum)
- 1 yumurta (isteğe bağlı)
Fırında Makarna Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Suyumuzu kaynatalım.
- Makarna,tuz,sıvı yağ, koyalım karıştıralım yapışmasın.
- Makarnamısı haşlayalım sürelim.
- Bir büyük kaseye krema,zeytinyağı, tuz, beyaz peynir koyalım karıştıralım,üzerine makarnayı koyalım karıştıralım.
- Kalıbımıza dökelim üzerine kaşar peyniri koyalım üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- 5, evvelden ısınmış alt üst ayar 220 derece fırında 40-45 dakika pişirelim.
Her fırın farklıdır pişme mühleti değişebilir.
Fırında Makarna Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

