Fırında Lokum Gibi Soslu Tavuk

Fırında Lokum Üzere Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kanat
- 4 adet patates
- Çeri domates
- Biber
Kanat sosu için;
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Az sıvı yağ
Fırında Lokum Üzere Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kanatları yıkayın.
- Ardından sosu hazırlayıp güzelce karıştırıp üzerini kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Patatesleri küp küp doğrayıp tepsinin kenarlarına kanatları ortasına da patates ve domatesleri üzerine biberleri yerleştirin.
- Hiç su koymadan fırında nar üzere kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Fırında Lokum Üzere Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









