Fırında Lokum Gibi Kuzu Gerdan
Fırında Lokum Üzere Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül kuzu gerdan
- 1 su bardağı süt
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 2 adet patates
- 4 adet sivri biber
Fırında Lokum Üzere Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi marine etmek için; süt, defne yaprağı, kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp karıştırıyoruz içerisine etlerimizi de ekleyerek ağzını kapatıp buzdolabında en az 5 saat dinlendiriyoruz.
- Marine olan etlerimizi yağlı kağıdın üstüne koyuyoruz etlerin her iki tarafına da zeytinyağı sürüyoruz isterseniz bu basamakta da karabiber serpebilirsiniz.
- Yağlı kağıdımızı düzgünce kapatıyoruz etler gözükmeyecek formda ve fırın tepsisine koyuyoruz.
- Patatesleri elma dilimi biçiminde doğrayıp, istediğiniz baharatları ve zeytinyağı ekleyip, karıştırıyoruz ve fırın tepsisine koyuyoruz.
- En son biberleri de fırın tepsisine koyduktan sonra 250° derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Lokum üzere olan etleri patatesleri ve biberi sunum tabağına alıp servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsunn☺️
Fırında Lokum Üzere Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







