Fırında Lahana Sarması

Fırında Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet büyük soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağ
- İnce kıyılmış maydanoz(evde yoktu eklemedim)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 0,5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz sumak
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Fırında Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanayı suda haşlayıp tıpkı vakitte tek tek yaprakları ayırın. Kalın damar kısımlarını keserek çıkarın ve yaprakları sarmaları yapmak istediğiniz boyutta kesin.
- İçi harcı için; soğanları sıvı yağında kavurun, üzerine salçayı ekleyerek kısaca kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci, baharatları ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Yaprakların içine iç harcından koyun ve sarın. Borcama sarmaları dizin.
- Sosu için; tereyağı eritelim salça ve baharatları sıcak suyu ekleyerek karıştırıp sarmanın üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstünü ıslatılmış yağlı kağıt kapatarak 60-65 dakika pişirelim, şayet üstünün daha fazla kızarmasını isterseniz son 5 dk üstünü açabilirsiniz.
Fırında Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






