Fırında Kuzu Pirzola

Fırında Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kuzu pirzola
Marinasyon için;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 orta uzunluk domates (yoksa konserve)
- 3 diş sarımsak
Fırında Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyallerini karıştırıp pirzolalara uygunca yediriyoruz. Sitreçle kapatıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.
- Fırını 220 derecede ısıtıyoruz. Isınan fırına tencereyi boş olarak koyup onu da ısıtıyoruz.
- Onlar ısınırken soğan ve domatesleri kalın halkalar biçiminde doğruyoruz. Sarımsakları soyup bütün bırakıyoruz. Ben döküm tencere kullandım. Yoksa rastgele bir fırın kabı da olur.
- Tencerenin en altına soğanları üzerine pirzolaları, en son domatesleri dizip sarımsakları üzerine serpiyoruz. Kapağını kapatıp fırına veriyoruz. 1 saat 10 dakika bu halde pişiriyoruz. 10 dakikada kapağı açık pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













