Fırında Kuzu Kaburga

Fırında Kuzu Kaburga Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kaburga

Fırında Kuzu Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri kekik, sarımsak ve zeytinyağı ile yüksek ısıda mühürleyin.
  2. Mühürlediğin etleri kenara alın, dilim doğranmış patates havuç ve soğanı birebir tencerede bir kaç dakika soteleyin.
  3. Sotelediğin sebzelerin üzerine bir çay bardağı sıcak su ek edin..
  4. Son olarak mühürlenen etleri de üzerine sotelenen sebzelerimizin üzerine koyup doğruca fırına verin.
  5. 150 derecede 2-2,5 saat tencerenin kapağı kapalı olacak formda pişirin. Şayet fırın tepsisinde yapılacaksa üzerine folyo yahut yağlı kağıt ile kapatalım ki üzeri kurumasın.
  6. Fırına koyduktan yaklaşık bir saat sonra tabanına tutmaması için suyunu denetim et suyu kalmadıysa bir çay bardağı daha sıcak su ekleyin.
  7. 2,5 saatlik pişirmenin son 15-20 dakikasında üzeri açık pişirelim ki etimiz nar üzere kızarsın. Afiyet olsun.

Fırında Kuzu Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Sütten Tereyağı
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Önce Böreği)
Nar Ekşili Salata
Peynirli Kek
Efsane Mısır Çorbası
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |