Fırında Kuzu Kaburga
Fırında Kuzu Kaburga Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kaburga
Fırında Kuzu Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri kekik, sarımsak ve zeytinyağı ile yüksek ısıda mühürleyin.
- Mühürlediğin etleri kenara alın, dilim doğranmış patates havuç ve soğanı birebir tencerede bir kaç dakika soteleyin.
- Sotelediğin sebzelerin üzerine bir çay bardağı sıcak su ek edin..
- Son olarak mühürlenen etleri de üzerine sotelenen sebzelerimizin üzerine koyup doğruca fırına verin.
- 150 derecede 2-2,5 saat tencerenin kapağı kapalı olacak formda pişirin. Şayet fırın tepsisinde yapılacaksa üzerine folyo yahut yağlı kağıt ile kapatalım ki üzeri kurumasın.
- Fırına koyduktan yaklaşık bir saat sonra tabanına tutmaması için suyunu denetim et suyu kalmadıysa bir çay bardağı daha sıcak su ekleyin.
- 2,5 saatlik pişirmenin son 15-20 dakikasında üzeri açık pişirelim ki etimiz nar üzere kızarsın. Afiyet olsun.
Fırında Kuzu Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







