Fırında Közlenmiş Domates Çorbası

Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 litre su
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domates ve biberi ikiye bölün, soğanıda dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Sarımsakları domateslerin içine batırın.
- Şeker, kekik ve karabiber bir kapta karıştırıp sebzelerin üzerine serpin.
- 200 derece fırında közleyin.
- Domates ve biberin kabuklarını soyun, soğanlarla birlikte derin bir kaba alın.
- Pürüzsüz olacak formda blenderden geçin.
- Yağları uygun bir tencereye alın.
- Unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salça ve suyu ekleyin bir çırpıcı yardımıyla daima çırpın.
- Sebze püresini, nane ve tuz ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca sütü ekleyin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
- Yoğunluk oranına nazaran su ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












