Fırında Kızarmış Tavuk

Fırında Kızarmış Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 adet küçük soğan (arpacık soğan varsa onu kullanabilirsiniz)
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı silme kırmızı toz biber
Fırında Kızarmış Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikli olarak bütün tavuğumu patates, havuç ve soğanımı kısa müddette olması için düdüklüde biraz haşladım. 15 dakika.
- Sonra bir borcama koydum butları birbirine bağladım zerzevatları kenarlarına döktüm.
- Göğüs kısmı çevrili olan tavuğuma üzeri için hazırladığım bal,limon,tuz, k tozbiber ve zeytin yağını karıştırıp fırça yardımı iler her. Tarafına çokça sürdüm.
- Zaten tavuk ve sebzeler yumuşamış olduğu için 200 derece fırında alt üst tavuğun üzerine kızarana kadar bekledim ve sonrada aldım.
- Gerçekten üstü çıtır içi sulu ve yumuşak tavuğumuz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun 💕.
Fırında Kızarmış Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
