Fırında Kızarmış Patatesli Somon Balığı
Fırında Kızarmış Patatesli Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler
- Balık sosu malzemeleri
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yedibaharat ( çiğ köftelik baharat)
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1 kg dilimlenmiş somon balığı
- Patates için malzemeler
- 1 kg patates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Fırında Kızarmış Patatesli Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dilimlenip,yıkanan somon balığını, kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Karıştırma kasenin içene, zeytinyağı, yedibaharat,tuz, sarımsak, biber salçası,kekik ilave ederek, birlikte, tel çırpıcı yardımıyla çırpın. ,somon balığını,da ek ederek,tüm harcı yavaşça karıştırın. 20 dakika,buzdolabında somon balığını bekletin.
- Pataslerin kabuklarını soyun, patatesleri evvel,boydan ikiye, sonra dörde, elma dilimi halinde doğrayın.
- Patatesleri, üzerine geçecek kadar suda, 20 dakika bekletip,ardından süzün, kağıt havlu yardımıyla patatesleri kurulayın.
- Karıştırma kasenin içene zeytinyağı,kekik, pul biber, toz kırmızı biber, tuz ek ederek birlikte karıştırın. Akabinde patatesleri ek ederek, tüm harcı karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine,patatesleri dizin.
- Sosda bekletilen somon balığını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine,aralıklı olarak dizin.
- Patates ve somon balığı olan, fırın tepsilerini, fırına bırakın. Fanlı fırında,200 derece ayarda, somon balığını, 30 dakika denetimli olarak fırında, piştikten sonra çıkarın.
- Ardından fırında pişmeye devam eden,patatesleri üzerleri kızarana kadar toplamda 45 dakika denetimli olarak kızartın.
- Fırında kızarmış,somon balığı ve patatesleri, servis tabağına bırakın. Yanında salata eşliğinde ikram edin. Afiyet olsun 🙏🌼.
Fırında Kızarmış Patatesli Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













