Fırında Kıymalı Patates

Fırında Kıymalı Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates

Kıymalı harç için:

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates (mevsimi olmadığı için ben kullanmadım tercihen kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon, köri, zerdeçal, zencefil ve kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1.5 su bardağı su (300 ml)

Fırında Kıymalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hayırlı ramazanlar 🌹 Fırında kıymalı patates yemeği için öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve ne çok ince ne de çok kalın olmayacak formda daire olacak halde dilimleyelim.
  2. Soğan, biber ve domatesi de yemeklik olacak formda doğrayalım.
  3. Son olarak maydanozu da ince ince kıyalım.
  4. Dilimlediğimiz patatesleri kızgın yağa alalım ve gerili önlü çevirerek yavaşça kızartalım. Patates daha sonra fırında da pişeceği için çok fazla kızartmaya gerek olmayacaktır.
  5. Kızaran patatesleri fazla yağından arındırmak için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  6. Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  7. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ek edelim ve kaşığın gerisiyle ezerek kavuralım.
  8. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra üzerine biberleri ekleyelim.
  9. Biberler de diriliğini kaybettiğinde domates salçası ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  10. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz fırında kıymalı patates yemeğini hazırlarken domates yerine domates sosu da kullanabilirsiniz.
  11. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek yemeğimizi lezzetlendirelim.
  12. Son olarak sıcak suyu da ek edip orta ara karıştırarak kıymalı harcımızı birkaç dakika pişirelim.
  13. Ocağı kapattıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra kıymalı harcımız hazır.
  14. Kullanacağımız fırın kabının tabanına kızarttığımız patatesleri sık bir biçimde dizelim.
  15. Daha sonra üzerine kıymalı harçtan koyarak yayalım. Gereç ölçülerinizi kullanacağınız fırın kabına nazaran ayarlayabilirsiniz.
  16. Tekrar patates dizip kıymalı harçtan koyalım ve yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 °c fırında, fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
  17. Sürenin sonunda fırında kıymalı patates yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!.

Fırında Kıymalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kabak Ve Tatlı Patates
Kıymalı Yufka Böreği
Çökertme Kebabı
Zeytinli Kurabiye
Taze Peynirli Pide
Sadece 2 Patlıcanla Nefis Patlıcan Yemeği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet