Fırında Kıymalı Patates

Fırında Kıymalı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
Kıymalı harç için:
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates (mevsimi olmadığı için ben kullanmadım tercihen kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon, köri, zerdeçal, zencefil ve kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1.5 su bardağı su (300 ml)
Fırında Kıymalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hayırlı ramazanlar 🌹 Fırında kıymalı patates yemeği için öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve ne çok ince ne de çok kalın olmayacak formda daire olacak halde dilimleyelim.
- Soğan, biber ve domatesi de yemeklik olacak formda doğrayalım.
- Son olarak maydanozu da ince ince kıyalım.
- Dilimlediğimiz patatesleri kızgın yağa alalım ve gerili önlü çevirerek yavaşça kızartalım. Patates daha sonra fırında da pişeceği için çok fazla kızartmaya gerek olmayacaktır.
- Kızaran patatesleri fazla yağından arındırmak için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
- Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ek edelim ve kaşığın gerisiyle ezerek kavuralım.
- Kıyma suyunu salıp çektikten sonra üzerine biberleri ekleyelim.
- Biberler de diriliğini kaybettiğinde domates salçası ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz fırında kıymalı patates yemeğini hazırlarken domates yerine domates sosu da kullanabilirsiniz.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek yemeğimizi lezzetlendirelim.
- Son olarak sıcak suyu da ek edip orta ara karıştırarak kıymalı harcımızı birkaç dakika pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra kıymalı harcımız hazır.
- Kullanacağımız fırın kabının tabanına kızarttığımız patatesleri sık bir biçimde dizelim.
- Daha sonra üzerine kıymalı harçtan koyarak yayalım. Gereç ölçülerinizi kullanacağınız fırın kabına nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Tekrar patates dizip kıymalı harçtan koyalım ve yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 °c fırında, fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda fırında kıymalı patates yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Fırında Kıymalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



