Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça

Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kalçalı tavuk but
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kalçalı butlarımızın  derisini ayırarak önüne ve gerisine derin çizgiler atıyoruz.
  2. Sosu için; materyal listesindeki tavuk ve patates haricindeki tüm materyalleri karıştırarak tavukları ve derilerini marineleyip dolabımıza koyarak 2 saat dinlendiriyoruz.
  3. Patateslerimizi daire biçiminde serçe parmağımız kalınlığında doğrayarak borcamın altına diziyoruz.
  4. Marinelenen butlara derileri sararak borcama ekliyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında evvel kapladığımız derinin birleştiği alt yüzünü, yarım saat sonra tavukların  başka yüzünü çevirerek toplam 1 saatin sonunda yemeğimizi servis edebiliriz. Afiyet olsun🤗

Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye
Biberli Ekmek
Soğanlı Krema Soslu Tavuk Mini Biftek (Sebze Ve Püre Eşliğinde)
İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
Gelin Pastası
Kayık Kıymalı Kabak
Hdabla | © 2025 |