Fırında Karnabahar Kızartma

Fırında Karnabahar Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
️Sosu için;
- 1 bardak süt
- Galeta unu
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz kimyon karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Fırında Karnabahar Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı temizleyelim.
- Tuzlu suda kaynatalım.
- Dağılmamasına dikkat edin.
- Yumuşayan karnabaharları süzelim.
- 1 kapta süt, yumurta, tuz, kimyon ve karabiberi karıştıralım.
- Üzerine denetimli biçimde galeta unu ekleyelim.
- Kıvamı kek hamuru üzere olacak.
- Fırını 200 derecede ısıtalım.
- Borcamı yağlayalım.
- Haşlanan karnabaharları hazırladığımız sosa batırıp tepsiye dizelim.
- Fırına koyalım üzeri kızarınca fırının alt kısmına indirelim altınında kızarmasını sağlayalım.
- Yanına sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayın🤌.
Fırında Karnabahar Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





