Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- Küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 hamur kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tatlı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Zerdeçal
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı parçalayalım, haşlayalım.
- Haşlanan karnabaharları minik minik doğrayalım.
- Karıştırma kabına yumurta, hamur kabartma tozu, un, tuz, yağ ve baharatları alıp karıştıralım.
- Karıştırma kabına karnabaharları alalım. Kek üzere tepsimize yayalım. Ne çok kalın ne de çok ince olmaması gerekiyor.
- İçinin düzgünce pişmesi gerekmektedir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
- Kek üzere düşünün kürdan denetimi yapabilirsiniz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurtla çok hoş oluyor. Afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


