Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • Dere otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon (damak zevkinize nazaran çeşitlendirebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk karnabaharı çiçeklerine ayırıp sirkeli suda 15 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Suyunu süzüp tuzlu suda karnabaharları haşlıyoruz.
  3. Haşlanma sırasında sosumuzu hazırlıyoruz.
  4. Sos için gerekli olan tüm gereçleri homojen bir karışım haline getiriyoruz.
  5. Haşlanan karnabaharları hazırlamış olduğumuz sosa batırıp tepsimize diziyoruz. (sosunuz artarsa bunu üzerine dökebilirsiniz).
  6. Son evre olarak rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine ekleyoruz.
  7. 180 derecede yaklaşık olarak yarım saat, kaşar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤞🏼.

Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Petibörlü Toplar
Ezogelin Çorbası
Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek
Kakaolu Muffinler (İçi Dolgulu) Kek
Sütlü, Çikolatalı Browni Kurabiye (Videolu)
Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet