Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Maydanoz
- Taze soğan
- Dere otu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon (damak zevkinize nazaran çeşitlendirebilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk karnabaharı çiçeklerine ayırıp sirkeli suda 15 dakika kadar bekletiyoruz.
- Suyunu süzüp tuzlu suda karnabaharları haşlıyoruz.
- Haşlanma sırasında sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sos için gerekli olan tüm gereçleri homojen bir karışım haline getiriyoruz.
- Haşlanan karnabaharları hazırlamış olduğumuz sosa batırıp tepsimize diziyoruz. (sosunuz artarsa bunu üzerine dökebilirsiniz).
- Son evre olarak rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine ekleyoruz.
- 180 derecede yaklaşık olarak yarım saat, kaşar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤞🏼.
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




