Fırında Karışık Kızartma
Fırında Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane orta uzunluk patates
- 1 tane top patlıcan
- 2 tane kapya biber
- 1 tane kabak
- 5 tane yeşil biber
- 1 baş sarımsak
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı kekik ve istek edilen öbür baharatlar
Fırında Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanımızı alacalı soyup bir parmak kalınlığında keselim ,patatesleri soyalım ,onu da bir parmak kalınlığında keselim ve başka kalan zerzevatları de tıpkı incelik ve büyüklükte keselim.
- Doğradığımız zerzevatları karıştırma kabına alalım.
- Diğer bir kapta sıvı yağın içine baharatlarını domates sosunu koyalım 2 diş sarımsak rendeliyelim ,sosumuzu sebzelerin üzerine koyup karıştıralım.
- Bir baş sarımsağımızı da kabuklarını soyup tane olarak koyalım sosla zerzevatları harmanlayalım ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine üzerine tek sıra halinde yayalım.
- 200 derecelik fırında fanlı ayarında 25 dakika kadar sebzelerimiz düzgünce kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra kızartmamız servis yaparken istek edersek üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebiliriz afiyet sıhhat olsun.
- Ben salça kullanmadım istek ederseniz birer tatlı kaşığı biber salçası ile domates salçası da kullanabilirsiniz.
Fırında Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










