Fırında Kanat
Fırında Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 4 adet biber
- 2 adet yeşil
- 2 adet kırmızı
- 2 adet soğan (sebzeleri baharatlamak için kaju baharatı)
- 14 adet yaprak kanat
Kanatın sosu;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Kekik
- Ben biraz isotta ekledim
- Tuz
Fırında Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatları yıkayın temizleyin.
- Ardından sarımsak, salça, yoğurt, soya sosu ve tüm baharatları ekleyin tavukları soslayın.Tepsiye dizin tek tek.
- Sonra zerzevatları istediğiniz biçimde dilimleyin baharatlayıp tepsiye dizin.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyun.
- Önce üstü kızaracak sonra kanatları aksi çevirip öbür tarafını da kızartacaksınız.
- En son 100 dereceye getirip kısa kısa pişirebilirsiniz.
- Yumuşak çabucak dağılan bir kanat olacak böylece.
- Piştiğinden emin olduğunuzda fırını kapatın ve servis edebilirsiniz.
Fırında Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






