Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı
Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tel kadayıf
- 175 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram iri kıyılmış ceviz
Şerbet için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu ek edip ocağa alalım.
- Kaynayıncaya kadar karıştıralım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp bir dilim limon ek edelim, bu biçimde 18 dakika kaynatıp soğuması için bir kenara alalım.
- Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elimizle hafif didikleyerek dağıtalım kurmaması için üzerine bir poşet örtelim.
- Elimizle fazla kırmadan kopararak bir modül kadayıf alalım tezgahın üzerine uzunca yerleştirelim bir kenarına ceviz koyup saralım kadayıfın hepsini bu formda hazırlayıp çokça yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
- Sıvı yağ ile karıştırarak erittimiz tereyağı ılındıktan sonra bir kaşık yardımıyla kadayıfların üzerine dökelim.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında evvel 30 dakika daha sonra fırın ısısını 175’e düşürüp bir 10-15 dakika daha pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökelim yani kadayıf sıcak tatlı soğuk olacak.
- Şerbetini çekmesi için 2-3 saat beklettikten sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















