Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı

Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tel kadayıf
  • 175 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram iri kıyılmış ceviz

Şerbet için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu ek edip ocağa alalım.
  2. Kaynayıncaya kadar karıştıralım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp bir dilim limon ek edelim, bu biçimde 18 dakika kaynatıp soğuması için bir kenara alalım.
  3. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elimizle hafif didikleyerek dağıtalım kurmaması için üzerine bir poşet örtelim.
  4. Elimizle fazla kırmadan kopararak bir modül kadayıf alalım tezgahın üzerine uzunca yerleştirelim bir kenarına ceviz koyup saralım kadayıfın hepsini bu formda hazırlayıp çokça yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
  5. Sıvı yağ ile karıştırarak erittimiz tereyağı ılındıktan sonra bir kaşık yardımıyla kadayıfların üzerine dökelim.
  6. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında evvel 30 dakika daha sonra fırın ısısını 175’e düşürüp bir 10-15 dakika daha pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökelim yani kadayıf sıcak tatlı soğuk olacak.
  8. Şerbetini çekmesi için 2-3 saat beklettikten sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumkuat Reçeli
Kırmızı Biber Mezesi
Kış Pastası
Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Brokolili Pirinç Topları
Renkli Tırtıl Kurabiye
Hdabla | © 2025 |