Fırında Hindi Ve İç Pilav

Fırında Hindi Ve İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler
İç pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket çiğ badem
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 250 gram haşlanmış kestane
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz (damak zevkinize nazaran ayarlayın)
- 3 su bardağı sıcak su
Fırında hindi için birinci sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
2.sos için;
- 1,5 adet portakalın suyu
- 1 çorba kaşığı hardal
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çorba kaşığı pekmez
- 4 diş sarımsak
- 5 kısım taze biberiye
- Tuz
- 1 büyük soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yağ
Fırında Hindi Ve İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hindiyi güzelce yıkayıp temizledikten sonra kurulayalım. Birinci sosu karıştırıp derinin altlarına ve üzerlerine sürün. Bir kasede portakal suyu, hardal, pekmez, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp hindinin her yerine sürelim.
- Pişireceğimiz fırın kabına soğan ve sarımsak ekleyip üzerine hindiyi yerleştirelim. Hindinin üzerine iki kat yağlı kağıt ile kaplayıp tekrar alüminyum folyo ile kapatın.
- 200 derece evvelce ısıttığımız fırında en az 2 saat pişirelim. Fırından çıkartmaya yakın domates salçası ve yağı karıştırıp üzerine sürelim. Fırından çıkarttıktan sonra dilediğiniz formda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
- İlk olarak kestanelere çizik atıp suda haşlayalım. Suyu çektikten sonra biraz da közleyelim. Böylece kabuğu daha kolay çıkmış olur.
- Pilav için; tencereye tereyağı ve sıvı yağ alıp soğanı kavuralım. Kavrulan soğan üzerine yıkanmış pirinç, badem, kuş üzümü, tarçın ve karabiberi ekleyip kavuralım. Suyunu ek edip en son kestane, tuz ve şekeri ekleyerek pişirelim.
Fırında Hindi Ve İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





