Fırında Helva (Balık Menüsü Tatlısı)
Fırında Helva (Balık Menüsü Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram sade tahin helvası
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağından biraz fazla mandalina suyu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı fındık kırığı (ceviz, yer fıstığı yahut susam hatta tarçın da olur,hiçbiri olmasa da olur)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çimdik tuz
Fırında Helva (Balık Menüsü Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fındık kırığı hariç, bütün gereç bir kaba konulur.
- Sıvı gereç azar azar, kıvamı denetim edilerek eklenir.
- İster çatalla ister blender ile homojen olana kadar ezilir.
- Fındığın bir kısmını helva harcına katılır, karıştırılır.
- Helva harcı, fırın kabına aktarılır (kabı doldurmayın taşabilir, kabın altına tepsi koyun).
- Artırılan fındık, harcın üzerine serpilir.
- Fırına verilir, kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak servis edilir.
Böylece, helvası yapılan balık öldüğünü anlamış olur :))ahahsjdh bu espiriyi yapmasam olmazdı :)))).
Afiyet olsun.
Mandalina yerine portakal suyu yahut yarım limonun suyu da olur fakat ekşisine dikkat ederek ekleyin lütfen. Kalan sıvı ölçüsünü süt ile tamamlayın.portakal kabuğunu, daha evvel kuruttuğumdan kullandım. Portakalı taze rendeleyebilirsiniz, yoksa, limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.
Tereyağını, fırın kabı kullanacaksam tabanı yağlamak için kullanıyorum.
Pişirme kabı olarak;
1 tane küçük güveç kap kullandım
1 tane de küçük bal kabağının içini oydum.
Kabağı da folyo ile sardım, kabağın içi de pişsin diye.
Siz, pişirmek için istediğiniz rastgele bir fırın kabı kullanabilirsiniz.
Fırında Helva (Balık Menüsü Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










