Fırında Havuç Kızartması
Fırında Havuç Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı susam
Altındaki sosu için;
- 300 gram yoğurt
- 1 kaşık labne peynir
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- 4-5 tutam dereotu
- 1 tutam taze soğan
Fırında Havuç Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları istediğimiz halde uzunlamasına kesiyoruz.
- Bir kapta zeytinyağı, tuz, köri, karabiber, susamı karıştırı yoruz. Kestiğimiz havuçları içerisine ekleyip harmanlıyoruz.
- 200 derecede ısıtılmış fırına hazırlamış olduğumuz havuçlarımızı 30 dakika pişiyoruz.
- Yoğurtlu yatak sosu için; yoğurt, labne, tuz, rendelemiş olduğumuz 1 adet limon kabuğu ve dereotunu karıştırıyoruz.
- 1 tabağa yoğurt sosumuzu yaydıktan sonra fırından çıkardığımız havuçları koyuyoruz ve son olarak süslemesi için taze soğanı ince ince keserek serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Havuç Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






