Fırında Hamsi Buğulama

Fırında Hamsi Buğulama Tanımı İçin Malzemeler
Hamsiyi terbiyelemek için;
- 1,5 kilo hamsi
- 3 lisan sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Göz kararı tuz
- Göz kararı sıvı yağ
Üzeri için;
- 3 adet domates
- 3 adet soğan
- 15 – 20 adet kıl biber yahut hangisi varsa
- 2 adet limon
- 3 adet patates
Fırında Hamsi Buğulama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp tekraren yıkanıp süzgeçe alınır, süzülmeye bırakılır.
- Domates, soğan, patates, limon dilimlenir.
- Fırın tepsisi yağlanır yahut fırın kağıdı konulur, hamsiler bir leğene alınır.
- Üzerine iki diş dövülmüş sarımsak, kekik, pulbiber, tuz eklenir, yağ gezdirilir ve güzelce karıştırılır fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine dilimlenen soğan, domates, kıl biber,limon, patatesler dizilir.
- Önceden ısıtılan fırına verilir üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Fırında Hamsi Buğulama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

