Fırında Hamsi

Fırında Hamsi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo hamsi
  • Mısır unu
  • Ayçiçek yağı
  • Tuz

Fırında Hamsi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayıkladığınız hamsileri güzelce kanı büsbütün gidene kadar yıkayıp, süzün.
  2. Süzdüğümüz balıkları tuzlayalım.
  3. Derin biz kaba koyduğumuz mısır ununu balıklarla buluşturalım.
  4. Yuvarlak olan hamsilerin kılçıklarını ayıkladım çerez üzere yenmesi için.
  5. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serelim.
  6. Üzerini çok az yağlayalım.
  7. Daha sonra balıkları sık sık dizip, üzerini fırça ile yağlayalım.
  8. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında 40 dk pişirelim.

Fırında Hamsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Karnıyarık
Görsöl Şölen Tavuklu Maklube
Labneli Pancarlı Kinoalı Meze
Zahterli Yoğurt (Kahvaltılar İçin Tam Bandırmalık)
Katıklı Dolma
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |