Fırında Enfes Kalçalı But Tarifi
Fırında Enfes Kalçalı But Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı tavuk but
- 2 adet patates
- 1 adet mor soğan (isterseniz normal)
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
Sos için;
- 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz (baharatları istediğiniz sevdiğiniz biçimde ayarlayabilirsiniz)
Son sos için;
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıcak su
Fırında Enfes Kalçalı But Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir borcama yağlı kağıdı serip, butları ikiye ayırarak yerleştirelim.
- Diğer tarafta patates, biber, soğan ve havuçları yıkayıp çok küçük olmayacak halde doğrayalım.
- Uygun bir kaba sıvı yağ, baharatları alıp karıştıralım ve doğradığımız zerzevatları ekleyip karıştıralım.
- Baharatlı zerzevatları butların ortasına yerleştirelim. (siz istediğiniz formda yerleştirebilirsiniz).
- Hazırladığımız yemeğin üzerine tekrar yağlı kağıt serelim.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında alt üst olarak 1 saat bu biçimde pişmeye bırakalım.
- Yemeğimiz pişerken 2. Sosumuzu hazırlamaya geçelim. Ve tereyağı, sıvı yağ, salça ve sıcak suyu koyup karıştıralım.
- 1 saatin sonunda pişen yemeğimizi fırından alıp, üzerine hazırlamış olduğumuz sosu fırça yardımıyla sürelim ve üzerini tekrar kapatalım.
- Yemeğimizi tekrar fırına atıp 45dk tekrar pişmeye bırakalım.
- 45 dakikanın sonunda yemeğimizi fırından alıp, üzerindeki yağlı kağıdı açalım.
- Üzeri açık olarak yemeğimizi 15dk kadar tekrar pişirelim.
- Pişen yemeğimizi fırından alıp denetim edelim ve sıcak olarak servis edelim. Tadı efsane oldu 🙂 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂
Fırında Enfes Kalçalı But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















