Fırında Domates Soslu Köfte

Fırında Domates Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2-3 yemek kaşığı yağ
- 2-3 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
Domates sosu için:
- Kışlık domates konservesi yahut 2 orta uzunluk domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su yahut et suyu
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Domates Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcını hazırlayın: rendelenmiş yahut doğranmış soğanı kıymaya ekleyin. Galeta unu, tuz, baharatlar ve maydanozu da ekleyerek güzelce yoğurun. Harcın lezzetini artırmak için en az yarım saat dinlendirin.
- Köfteleri şekillendirin: ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayarak yahut yassı hal vererek köfteler oluşturun.
- Köfteleri kızartın: tavaya biraz yağ ekleyip köfteleri orta ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
- Sosu hazırlayın: şayet kışlık domates konservesi kullanıyorsanız, kavrulmuş sarımsağa ekleyerek 1-2 dakika kaynatın. Tuz karabiber ekleyin
- Konserveniz yoksa, bir tavada sarımsağı yavaşça kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Domates salçasını ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Akabinde sıcak su yahut et suyunu ek edip sosu 5 dakika kadar kaynatın.
- Fırın kabına yerleştirin: köfteleri ısıya sağlam bir fırın kabına dizin. Üzerine domates sosunu ve köftelerin kızartma yağını gezdirin.
- Fırında pişirme: evvelce ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Peynir eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 10 dakika) tekrar fırına verin.
Fırında Domates Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













