Fırında Çıtır Kabak
Fırında Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk adet kabak
- Kekik
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu (taze sarımsakta olur)
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Galeta unu
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp ortadan ikiye bölün ve parmak genişliğinde dilimler kesin.
- Ardından geniş bir kapta kabakları sıvı yağ ile harmanlayın.
- Ayrı bir tabakta galeta unu, sarımsak tozu, tuz ve baharatları alıp kabakları yeterlice harmanlayın.
- Ardından fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Yanına yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








