Fırında Çiftlik Köfte

Fırında Çiftlik Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı bezelye

Köfte harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 6 yemek kaşığı galeta unu

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Fırında Çiftlik Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kabin içerisine kıymayı rendelenmiş soğanı, yumurtayı, yeteri kadar tuzu, karabiberi, pul biberi, kimyonu ve galeta ununu alarak güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra harcımızdan misket büyüklüğünde kesimler alalım ve elimiz ile yuvarlayarak form verelim.
  3. Küp küp doğradığımız patateslerimizi kızdırdığımız yağın içerisinde kızartalım.
  4. Patatesleri kızarttıktan sonra birebir formda doğradığımız havucu ve kapya biberi de kızartalım.
  5. Son olarak köftelerimizi de yavaşça kızartalım.
  6. Uygun bir borcamın içerisine kızarttığımız patates ve havucu alalım.
  7. Köfteleri de borcama alalım ve üzerine haşlanmış bezelyeyi ekleyelim.
  8. Sosu için uygun bir kabin içerisine salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve sıcak suyu alalım. Salça çözülene kadar güzelce karıştıralım.
  9. Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim, borcamı fırına alalım alt üst 180 derecede 25 dakika pişirelim afiyet olsun 💐🥰❤️.
    Çocuklar çok sulu sevmediği için ben fazla pişirdim 35 dakika deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Fırında Çiftlik Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava
Fit Kurabiye
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek
Çikolatalı Cevizli Kurabiye (Videolu)
Gelin Turşusu
Antrikot
Hdabla | © 2025 |