Fırında Bütün Tavuk
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 40 gram baharatlı tereyağ
- 6-7 adet patates
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı toz sarımsak yada 1 diş ezilmiş taze sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu güzelce yıkayıp kazıyın.
- Tavuğun sırt kısmından ortadan kesip, ikiye ayırıp, tepsiye yerleştirin.
- Sos için gerekli bütün materyalleri karıştırıp tavuğun her tarafına gelecek biçimde sürün. (derinin alt kısımlarını unutmayın. ).
- Artan sosla patatesleri soslayın.
- Her iki göğüs kısmındaki derinin altına tereyağ sürün.
- Üzerini ıslatmış olduğunuz yağlı kağıtla kaplayıp, 200 derece fırında denetimli bir biçimde biraz pişirin daha sonra kızarması için kağıdı üzerinden alıp pişirmeye devam edin.
- Benim tavuğum biraz büyüktü yaklaşık bir saat saat kadar pişirdim. Siz pişirme mühletini kendiniz ayarlayın.
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















