Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk (fırınlama için poşeti ile satılan 2 kilo civarı tavuklardan kullandım içinden pişirme termometreside çıkıyor)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- Arpacık soğan (yoksa 2 tane olağan soğan)
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı un
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzun üzerindeki tüyleri yakalım ve temizleyelim.
- Bir kasede yoğurt salça yağ ve baharatları karıştıralım tavuğumuzun her yerine sürelim.
- Derinin altına elimizi sokup bilhassa o kısımları da soslayalım ki eti lezzetlensin.
- Fırın poşetine 1 yemek kaşığı unu döküp içinde sallayalım fazla kalan unu dökelim bu süreci tavuğumuzun poşete yapışmaması için yapıyoruz.
- Tavuğumuzu poşete aldıktan sonra havuç patates ve soğanlarımızı doğrayıp kabımızda kalan sos bulayıp onlarıda fırın poşetine alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Ortalama 1 saat de pişti benim fırınımda lakin her fırın farklı oldugu için denetimli pişirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
