Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat

Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler

Bulgur pilavı için;

  • 1 bardak pilavlık bulgur
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet orta uzunluk kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Göz kararı tuz
  • Sıcak su

Tavuk kanat için;

  • 1 paket tavuk kanat
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları ince ince doğruyoruz. Doğranan soğanları pilav tenceresine alıp, zeytin yağı ve tere yapı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Patlıcanı küp küp doğrayıp, acısının gitmesi için tuzlu suda bir mühlet bekletiyoruz. Kapya biberleri küp küp doğrayıp, pembeleşen soğanlara ek edip, kavuruyoruz.
  3. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları süzüp, tencereye ek ediyoruz. Yaklaşık 5-6 dakika kadar kapağını kapatıp, bu biçimde pişiriyoruz.
  4. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyip güzelce kavuruyoruz. Daha sonra yıkadığımız bulguru ek edip güzelce kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ek edip, ocağın en küçük gözünde, en kısık ateşte dinlene dinlene pişmesini sağlıyoruz.
  5. Tavuk kanat dışındaki materyalleri derin bir kapta birleştirip sosu hazırlıyoruz. Daha sonra tavuk kanatları ek edip güzelce karıştırıyoruz. Sosun tavuk kanatlara uygunca sirayet etmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  6. Soslanan kanatları yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Dizme sürecinden sonra bir yağlı kağıdı da ıslatıp kanatların üzerine örtüyoruz.
  7. Daha evvelden 200 derecede ısıtılmış fırın kanatları koyup, pişiriyoruz. Pişme süreci yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor. Denetimli pişirelim.
  8. Güzelce pişen pilavımızı, borcam yahut toprak bir kaba alıp, güzelce tabana eşit biçimde yayalım. Daha sonra pişirdiğimiz kanatlarıda eşit halde pilavın üzerine koyalım.
  9. Üzerine erittiğimiz 1 buçuk yemek kaşığı tereyağını ek edelim. Bu halde 10-15 dakika sıcak fırında bekletelim. Sonra çıkarıp afiyetle tüketebiliriz. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabak Çorbası
Demleme Usulü Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) (Videolu)
Kuskus Salatası
Borcamda Köstebek Pasta
Lotus Kreması
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |