Fırında Brüksel Lahanası

Fırında Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg brüksel lahanası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Pul biber
- Karabiber
- Ezilmiş yahut rendelenmiş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanalar temizlenir, yıkanır tuzlu suda 5 dk haşlanır suyu süzülür. İçinin pişmeye devam etmemesi için soğuk sudan geçirilir.
- Geniş bir kaseye lahanalar dışında öteki gereçleri koyun uygunca karıştırın.
- Haşlanmış lahanaları sosun üzerine alın ve sosun her yerine bulaşması için karıştırın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (borcama) dökün.
- Lahanaları tepsiye üst üste gelmeyecek biçimde dizin.
- Lahanaların üstlerine altı düz olan bir bardak ile yavaşça bastırarak ezin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 180 derece fırında peynirler eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar denetimli pişirin.
- Sade yahut yoğurt ile afiyetle tüketin.
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

