Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 18 adet dolmalık biber
- 9 yemek kaşığı bulgur
- 9 yemek kaşığı kırık pirinç
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytin yağı( ayçiçek yağı da olur)
- 1 yemek kaşığı sumak
- Tuz
Fırında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel biberleri temizledim. İç çekirdeklerini çıkardım. Kalan kısmı da kapak üzere kullandım biberlerin üstüne.
- Soğanı küçük küçük doğradım. Maydanozu doğradım.
- Bulgur ve pirinçini koydum. Her dolmalık biber için biber yemek kaşığı koydum tam denk geldi. Salça, sumak, yağ, tuz ve sıcak suyu ekleyip karıştırdım.
- Daha sonra biberleri doldurup, tencereye dizdim. Yarıya kadar su koyup ocakta pişmeye bıraktım.
- Piştikten sonra tencerenin kapağı açık bir formda 15-20 dk 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından fırına nazaran değişir. Siz denetimli pişirin. Pişmediyse tekrar su ekleyebilirsiniz. Daha sonra 1 saat dinlenmeye bıraktım.
- En son yanına yoğurtla nefis oluyor. Afiyet olsun….
Fırında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








