Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık yeşil biber (kırmızı kapya biberde olur)
  • 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram orta yağılı kıyma (opsiyonel)
  • 2 su bardağı pirinç (ben yarısını bulgur yapıyorum)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Toz biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Bolca kuru nane (7 türlü baharat ve sumakta tavsiye ediyorum)
  • Yarım demet maydanoz
  • Dereotu

Sosu için :

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Fırında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için kuru soğan yemeklik doğranıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavrulur.
  2. Sarımsakta eklenip karışıtırılır.
  3. Kavrulan soğanın içerisine 200 orta yağlı kıyma eklenip kıyma pişene kadar kavrulur sonra salça eklenip biraz dah kavrulur.
  4. Pirinçler eklenir ve 1 su bardağı sıcak su ek edilir.
  5. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişer.
  6. Baharatlar karıştırılır, akabinde kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenip son defa karıştılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Biberlerin çekirdekleri alınır iç harcının hoş pişmesi için bıçakla biberlerin altına delikler açılır.
  8. Dolma harcından tepeleme olmayacak halde biberlerin içine doldurup üzerleri domatesle kapatılıp tepsiye tepsiye dikey olarak dizilir. Sos hazırlanıp tepsiye dökülür.
  9. Yağlı fırın kağıdı suyla ıslatılıp tepsinin üzerine kapatılır.
  10. 180 derece fırından 1 saat civar denetimli olarak pişirilir.
  11. 50 dakika mühletin sonunda fırın kağıdı alınarak 10 dakika biberlerin üzerlerinin yanması beklenir.

Fırında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Bol Proteinli Ekmek (Videolu)
Bebeğime Kahvaltı
Patates Püreli Tavuk Sote
Susamlı Kek
Çıtır Tavuklu Sandviç
Çikolatalı Kek (Yaş Pasta Tadında)
Hdabla | © 2025 |