Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yeterince zeytinyağı
- 10/11 adet dolmalık biber
- Kapak olarak domates kulandım
Sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme olmasın)
- Zeytinyağ
- Tuz
- Nar ekşi
- 600/700ml sıcak su
Fırında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ve sarımsağı incecik doğrayın.
- Domatesi soyup küçük küçük doğrayın.
- Pirinci yıkayın suyu süzün.
- Bir kaba soğanı, sarımsağı, domatesi, bulgur ve pirinci, baharatları ve salçaları son olarak zeytinyağını ekleyip karıştırın yarım çay bardağı kadar şu ekleyin karıştırın biraz cıvık olsun çok değil.
- Dolmalık biberlerini saplarını temizleyin ve alt kısımlarına kurdan yardımı ile kır kaç delikler açın.
- Biberleri dolduralım kapak olarak bölünmüş domates ile kapatalım ve hepsini bir fırın tepsisine dizelim.
- Sosu yapalım ve dolmalara döküp üstünü ıslanmış yağlı kağıt ile kapatıp, evvelden ısınmış 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirin daha sonra yağlı kağıdı alıp kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun….
Fırında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
