Fırında Biber Dolma
Fırında Biber Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- İsteğe nazaran kıyma
- 1 su bardağı pirinç (ben basmati kullanıyorum)
- 1 su bardağı kara buğday
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İsteğe nazaran ölçüde;
- Nane
- Karabiber
- Sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Dolmalık biber
Fırında Biber Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dolmalık biberlerimizi temizleyelim saplarını çıkaralım.
- Kıymayı evvel kavuruyorum akabinde yıkadığımız pirinç ve bulgurları koyuyorum.
- Kısık ateşde kavuruyoruz.
- Baharatları ekliyoruz biraz daha kavurup kapatıyoruz.
- Borcam tepsimize dolmalık biber içlerimizi doldurup kapak olarak domates dilimleri yerleştirelim.
- Boş bulduğumuz küçük alanlardan tepsinin yarısına gelecek formda kaynamış suyu ekleyelim akabinde ben çokça limon suyu ekledim ve limon kabukları ekledim. Ve üzerine suyuna bol bol maydanoz doğrayıp serptim.
- En son yağlı kağıdı hafif ıslatıp üzerini kapatıyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz.
- Suyunu çekince yağlı kağıdı çıkartıp 2 dk da o denli bırakıyoruz.
- Hafif üzeri kızarıyor. Olağanüstü oldu afiyetle servis edebilirsiniz ;).
- Sizde benim üzere kuru içi çamur üzere olmayan az yağlı görseli hoş lezzetli bir dolma seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz:).
Fırında Biber Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











