Fırında Biber Dolma

Fırında Biber Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • İsteğe nazaran kıyma
  • 1 su bardağı pirinç (ben basmati kullanıyorum)
  • 1 su bardağı kara buğday
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İsteğe nazaran ölçüde;

  • Nane
  • Karabiber
  • Sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Dolmalık biber

Fırında Biber Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolmalık biberlerimizi temizleyelim saplarını çıkaralım.
  2. Kıymayı evvel kavuruyorum akabinde yıkadığımız pirinç ve bulgurları koyuyorum.
  3. Kısık ateşde kavuruyoruz.
  4. Baharatları ekliyoruz biraz daha kavurup kapatıyoruz.
  5. Borcam tepsimize dolmalık biber içlerimizi doldurup kapak olarak domates dilimleri yerleştirelim.
  6. Boş bulduğumuz küçük alanlardan tepsinin yarısına gelecek formda kaynamış suyu ekleyelim akabinde ben çokça limon suyu ekledim ve limon kabukları ekledim. Ve üzerine suyuna bol bol maydanoz doğrayıp serptim.
  7. En son yağlı kağıdı hafif ıslatıp üzerini kapatıyoruz.
  8. 180 derece ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz.
  9. Suyunu çekince yağlı kağıdı çıkartıp 2 dk da o denli bırakıyoruz.
  10. Hafif üzeri kızarıyor. Olağanüstü oldu afiyetle servis edebilirsiniz ;).
  11. Sizde benim üzere kuru içi çamur üzere olmayan az yağlı görseli hoş lezzetli bir dolma seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz:).

Fırında Biber Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Truff (Pratik Kahve Yanına)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Puf Puf Poğaça
Su Böreği
Nevzine Tatlısı
Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı
Hdabla | © 2025 |