Fırında Beyti Kebabı

Fırında Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • Yarım kaşık salça
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates

Fırında Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymayı ,yumurta ,salça, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ,baharatları uygun bir kapta yoğuruyoruz.
  2. Köfteleri uzun biçimler verip fırında ya da tavada kurutmadan yarım pişiriyoruz aslında bi süre fırında da pişecek.
  3. Sosunu hazırlamak için evvel tereyağı ve salçayı sos tavasında pişiriyoruz.
  4. Sonra salça kokusu gittikten sonra domatesi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  5. Sonra pişmiş köfteleri yufkayı yarım ay formunda katlayıp içine diziyoruz .
  6. Dilimliyoruz ve fırına veriyoruz 15 dk denetimli bir halde 180 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkardığımız sarma beytilerimizi tabağımıza alıp üzerine domatesli salça sosumuzu ekleyip tabağımızı istediğimiz üzere süslüyoruz.

Fırında Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Yaş Pasta
Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır
Kremalı Patates Çorbası
Kabak Dolması
Topalak Çorbası (Yöresel)
Haşlamadan Karnabahar Kavurma
Hdabla | © 2025 |