Fırında Beyti Kebabı
Fırında Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- Yarım kaşık salça
- 1 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
Fırında Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymayı ,yumurta ,salça, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ,baharatları uygun bir kapta yoğuruyoruz.
- Köfteleri uzun biçimler verip fırında ya da tavada kurutmadan yarım pişiriyoruz aslında bi süre fırında da pişecek.
- Sosunu hazırlamak için evvel tereyağı ve salçayı sos tavasında pişiriyoruz.
- Sonra salça kokusu gittikten sonra domatesi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Sonra pişmiş köfteleri yufkayı yarım ay formunda katlayıp içine diziyoruz .
- Dilimliyoruz ve fırına veriyoruz 15 dk denetimli bir halde 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız sarma beytilerimizi tabağımıza alıp üzerine domatesli salça sosumuzu ekleyip tabağımızı istediğimiz üzere süslüyoruz.
Fırında Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












