Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar (550 gram kadar)
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış çiçeklere ayrılmış karnabaharı tencereye koyun.
- Üzerine kaynar su dökün 1 tatlı kaşığı tuz atıp hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın.
- Süzgeçten geçirip yeterlice süzülmeye bırakın.
- Diğer tarafta uygun bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup eritin.
- Unu ek edip un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü döküp tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırın.
- Tuz ve karabiberini ekleyin.
- 3-4 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Süzülen karnabaharı fırın kabına dökün.
- Üzerine beşamel sosu döküp her tarafına eşit halde yayın.
- Hafif spatula ile bastırın ortalarına sos düzgünce karışsın.
- Üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
- 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 5 dakika kadar dinlendirin.
- Sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Ben bu ölçüler üzerinden küçük kare borcam tepsiye nazaran yaptım.
Karnabaharı haşladıktan sonra çok düzgün süzdürün.
Araları sulu kalacağı için besamel sosunuz cıvıyabilir.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













