Fırında Bamya Kızartma
Fırında Bamya Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg iri bamya
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım şişe maden suyu
- Tuz, kırmızı toz biber
Dip sos;
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mesken yoğurdu
- Bir sıkım mayonez
- 3 kol dereotu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Fırında Bamya Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamyaları temizleyip yıkayalım ve süzgüye alalım.
- Sosu için unları maden suyunu ve istediğimiz baharatları karıştıralım.
- İyice kuruyan bamyalarımızı sosun içine döküp yavaş yavaş karıştıralım.
- Fırın tepsisine dizelim. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Bir kasede taban sos için gerekli olan materyalleri karıştıralım.
- Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 🌸.
Fırında Bamya Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













