Fırında Bamya Kapama

Fırında Bamya Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg bamya (biraz iri olması gerek)
  • 3 adet domates
  • 2 baş soğan
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Fırında Bamya Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyalar yıkanıp tepsiye dizilir.
  2. Üzerine domates ister dilimli ister kuşbaşı doğranıp halka soğanla birlikte tepsiye bamyaların üzerine dizilir .
  3. Daha sonra tuz, zeytinyağ ek edilir ,hiç su konmaz.
  4. 250 derece fırına atılır üzeri kızarana kadar pişirilir afiyet olsun.

Fırında Bamya Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Yaprak Sarma (Adana Usulü)
Tam Ölçülü Pastane Poğaçası
Kısır (Harika Bir Lezzet)
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması
Tek Tencerede Dana Etli Şehriye
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası
Hdabla | © 2025 |