Fırında Ballı Çıtır Tavuk
Fırında Ballı Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg piliç üst kanat
- Çiçek yağı (tavuklara bulanacak kadar)
- Kırmızı toz biber
- 3-4 diş sarımsak (ezilecek)
- Tuz
- Ballı mısır gevreği
Fırında Ballı Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller ballı mısır gevreği hariç harmanlanır.
- Mısır gevreği rondodan çekilir, ancak canlı kalacak un haline sakın getirmeyin.
- Soslanan tavuklar mısır gevreğine bandırılır her tarafı mısır gevreği olacak halde.
- Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye serilir.
- 200c derecede 35-40 dk tavuklar pişene kadar pişirilir.
Fırında Ballı Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












