Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 dilim bal kabağı
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Tahin
  • Ceviz

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabağını küp küp doğrayalım.
  2. Borcama yerleştirelim üzerine şekerimizi ekleyelim.
  3. Strecle kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletelim.
  4. Kabak suyunu salacaktır.
  5. Üzerindeki streci çıkarıp aliminyum doluş yahut pişirme poşeti ile kapatalım ve fırına verelim.
  6. 180 derece ısıttıgımız fırında 20-25 dakika pişirelim.
  7. Piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince tabağımıza alalım üzerine tahin ve ceviz ekleyelim. Afiyet olsun😍.

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Keşkek
Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)
Mor Lahana Turşusu
Anjelik Erik Kompostosu
Klasik Un Helvası
Hdabla | © 2025 |