Fırında Alabalık
Fırında Alabalık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet alabalık
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 adet arpacık soğanı
- 1 adet patates
- 4 -5 diş sarımsak
Balığın sosu için ;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Balığın içi için ;
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Malzemeleri kişi başına nazaran artırıp yahut eksiltebilirsiniz
Fırında Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıkları yıkayıp süzelim ister başının bıçak yardımıyla keselim, ben kesmeden yapıyorum, daha sonra sos materyallerine bulayıp 1 saat kadar dolapta olağan ayarda dinlendirelim.
- Fırın tepsisi yahut uygun bir borcam marine olan balıkları dizerek içlerine tereyağ, domates yerleştiriyoruz.
- Balıkların etrafına da zerzevatları domates, biber,patates arpacık soğan yerleştirerek üzerine pişime kâğıdı su ile ıslatıp üzerini kapatalım.
- 190 derece fırınımızda 25 dakika pişirelim daha sonra üzerindeki pişirme kâğıdı alalım 10 -15 dakika daha pişirelim sebzeler közlenip balıklarımızın üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme süremiz fırınlar ortasında değişiklik gösterilebilir.
- Fırında alabalık yanında çeşitli salata ve içecek eşliğinde sıcak servis edelim afiyet olsun 😋.
📌Not: fırının fan ayarı kapalı olarak pişirdim daha bir lezzetli oldu; lakin açıldığında da sorun olmadan pişebilir tercih sizin deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















