Fırında Alabalık

Fırında Alabalık Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet alabalık
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 adet arpacık soğanı
  • 1 adet patates
  • 4 -5 diş sarımsak

Balığın sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Balığın içi için ;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Malzemeleri kişi başına nazaran artırıp yahut eksiltebilirsiniz

Fırında Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıkları yıkayıp süzelim ister başının bıçak yardımıyla keselim, ben kesmeden yapıyorum, daha sonra sos materyallerine bulayıp 1 saat kadar dolapta olağan ayarda dinlendirelim.
  2. Fırın tepsisi yahut uygun bir borcam marine olan balıkları dizerek içlerine tereyağ, domates yerleştiriyoruz.
  3. Balıkların etrafına da zerzevatları domates, biber,patates arpacık soğan yerleştirerek üzerine pişime kâğıdı su ile ıslatıp üzerini kapatalım.
  4. 190 derece fırınımızda 25 dakika pişirelim daha sonra üzerindeki pişirme kâğıdı alalım 10 -15 dakika daha pişirelim sebzeler közlenip balıklarımızın üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme süremiz fırınlar ortasında değişiklik gösterilebilir.
  5. Fırında alabalık yanında çeşitli salata ve içecek eşliğinde sıcak servis edelim afiyet olsun 😋.

📌Not: fırının fan ayarı kapalı olarak pişirdim daha bir lezzetli oldu; lakin açıldığında da sorun olmadan pişebilir tercih sizin deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği
Şişte Tavuk Tarifi
Muhteşem Browni
Lavaşta Tost Tarifi
Naneli Smoothie (Ödem Attıran)
Lor Peynirli Pizza (Tasarruflu Pizza)
Hdabla | © 2025 |