Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan)

Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 5 adet yumurtanın beyazı
- 1 tutam tuz
- 5 adet yumurtanın sarısı
- 2 çay bardağı dolu dolu şeker
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 2,5 çay bardağı tepeleme un
- Yarım çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
İç kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için iki farklı çırpma kabı alalım.
- Birine yumurtanın akını ve bir çimdik tuzu koyalım.
- Mikserle çırpalım.
- Krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Diğer kaba yumurtanın sarısını, şekeri ve kaynar suyu alalım. Rengi açılana kadar çırpalım.
- Kaynar sı şekerin erimesi için kaide ☺️.
- Yumurta sarısı olan karışıma unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Çırpalım.
- Yumurtanın beyazını ekleyelim bundan sonra mikser kullanmayalım. Hamurumuz sönmesin.
- Çırpıcı ile tıpkı tarafta karıştıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Hamur harcını dökelim.
- Soğuk fırına 200 dereceyi ayarlayıp koyalım.
- Kek kabarmaya başlayınca 150 dereceye indirelim.
- Kürdan denetimi yapıp fırından pişen keki çıkarıp ılımaya bırakalım.
- Ilık haldeki keki yağlı kağıtla alıp zıt çevirelim.
- Kağıdı yüzeyinden soyalım. Keki soğumaya bırakalım.
- Kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alalım.
- Kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
- Altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim. Soğuması için bırakalım. 5 dk bir karıştıralım soğurken ki üzeri kabuk bağlamasın.
- Soğuyan keki 4 eşit kesime ayıralım. Üst üste koyalım. Tam kare olacak biçimde yamuk kısımlarından keselim.
- Kestiğimiz modülleri robot tan çektirelim. 4 adet pandispanya oluyor bu biçimde.
- Alt katı koyup süt ile ıslatalım.
- Üzerine krema sürüp muz vs. Ekleyelim. Her katına birebir süreci uygulayalım.
- Pasta kartlarının ortasına krema sürdükten sonra muz, ceviz, antep fıstığı vs dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz.
- Kalan kremayı üzerine sürüp yanlarını sıvayalım. Çok sıvamaya gerek yok. Robot tan geçen keki yapıştıracak kadar olsa kâfi. 😊kek kesimlerini yapıştırın. Kekler krema dan kaymasın diye ben çöp şiş ile sabitledim.Afiyet olsun 🌸.
Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





