Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan)

Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 5 adet yumurtanın beyazı
  • 1 tutam tuz
  • 5 adet yumurtanın sarısı
  • 2 çay bardağı dolu dolu şeker
  • 4 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 çay bardağı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

İç kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya için iki farklı çırpma kabı alalım.
  2. Birine yumurtanın akını ve bir çimdik tuzu koyalım.
  3. Mikserle çırpalım.
  4. Krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
  5. Diğer kaba yumurtanın sarısını, şekeri ve kaynar suyu alalım. Rengi açılana kadar çırpalım.
  6. Kaynar sı şekerin erimesi için kaide ☺️.
  7. Yumurta sarısı olan karışıma unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Çırpalım.
  8. Yumurtanın beyazını ekleyelim bundan sonra mikser kullanmayalım. Hamurumuz sönmesin.
  9. Çırpıcı ile tıpkı tarafta karıştıralım.
  10. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  11. Hamur harcını dökelim.
  12. Soğuk fırına 200 dereceyi ayarlayıp koyalım.
  13. Kek kabarmaya başlayınca 150 dereceye indirelim.
  14. Kürdan denetimi yapıp fırından pişen keki çıkarıp ılımaya bırakalım.
  15. Ilık haldeki keki yağlı kağıtla alıp zıt çevirelim.
  16. Kağıdı yüzeyinden soyalım. Keki soğumaya bırakalım.
  17. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alalım.
  18. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
  19. Altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim. Soğuması için bırakalım. 5 dk bir karıştıralım soğurken ki üzeri kabuk bağlamasın.
  20. Soğuyan keki 4 eşit kesime ayıralım. Üst üste koyalım. Tam kare olacak biçimde yamuk kısımlarından keselim.
  21. Kestiğimiz modülleri robot tan çektirelim. 4 adet pandispanya oluyor bu biçimde.
  22. Alt katı koyup süt ile ıslatalım.
  23. Üzerine krema sürüp muz vs. Ekleyelim. Her katına birebir süreci uygulayalım.
  24. Pasta kartlarının ortasına krema sürdükten sonra muz, ceviz, antep fıstığı vs dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz.
  25. Kalan kremayı üzerine sürüp yanlarını sıvayalım. Çok sıvamaya gerek yok. Robot tan geçen keki yapıştıracak kadar olsa kâfi. 😊kek kesimlerini yapıştırın. Kekler krema dan kaymasın diye ben çöp şiş ile sabitledim.Afiyet olsun 🌸.

Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sirkeli Tuzlu Kurabiye
Sosisli Sandviç (Hot Dog)
Ispanaklı, Soğanlı Yumurta
Patatesli Tuzlu Kek
Mayasız Sebzeli Poğaça
Pırasa Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet