Fırın Sütlaç (Yumurtalı)

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı pirinç (haşlamak için 2 su bardağı su)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütlacın pirinçini haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra üzerine süt, şeker ,yumurta sarısı ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz .
- Daha sonra ocağın altını açıp kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra fırın kaplarına doldurup tepsiye diziyoruz (tepsinin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz sütlaçlar kabarıp taşmasın diye)
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldıktan sonra birinci sıcağın çıkmasını bekliyoruz daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiyoruz. Deneyeck olanlara afiyet olsun 🌺.
Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




