Fırın Sütlaç (Yumurtalı)

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç (haşlamak için 2 su bardağı su)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütlacın pirinçini haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra üzerine süt, şeker ,yumurta sarısı ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz .
  3. Daha sonra ocağın altını açıp kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra fırın kaplarına doldurup tepsiye diziyoruz (tepsinin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz sütlaçlar kabarıp taşmasın diye)
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından aldıktan sonra birinci sıcağın çıkmasını bekliyoruz daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiyoruz. Deneyeck olanlara afiyet olsun 🌺.

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıkpare
Bu Tavuk Tarifi Başka Yerde Yok
Kayseri Yağlaması
Garnitürlü Şehriye Salatası
Haşhaşlı Mercimekli Börek
Kolay Kakaolu Pankek Tarifi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet