Fırın Sütlaç (Portakallı)

Fırın Sütlaç (Portakallı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Fırın Sütlaç (Portakallı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkayıp suyu ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  2. Yumuşayan pirinçe sütü ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  3. 20 dk kaynamaya bırakalım .
  4. Bir kaynayan süte şekeride ekleyip karıştıralım ,bir tarafta kaseye nişasta ve sütü döküp karıştırarak nişastayı açalım ve sütlacımıza dökelim ve karıştıralım .
  5. Kalmadıkça kıvam alacaktır.
  6. En son rendelediğimiz portakal kabuklarınıda ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  7. Sütlacı fırın kaplarına yahut güveçlere eşit halde bölüp fırın tepsisine dizelim ve tepsinin yarısına kadar su koyalım.
  8. Tepsimizi 180 derece fırına koyup sütlacların üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Sıcaklığı giden sütlacları dolaba koyup soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Sütlaç (Portakallı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu Rafine Şekersiz Kuru Üzümlü Kurabiye
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası
Pamuk Poğaça
Dubai Çikolatası
Soslu Sebzeli Et Yemeği
Sütlü Kız Pastası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet