Fırın Sütlaç (Portakallı)

Fırın Sütlaç (Portakallı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
- 1 portakal kabuğu rendesi
Fırın Sütlaç (Portakallı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkayıp suyu ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
- Yumuşayan pirinçe sütü ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- 20 dk kaynamaya bırakalım .
- Bir kaynayan süte şekeride ekleyip karıştıralım ,bir tarafta kaseye nişasta ve sütü döküp karıştırarak nişastayı açalım ve sütlacımıza dökelim ve karıştıralım .
- Kalmadıkça kıvam alacaktır.
- En son rendelediğimiz portakal kabuklarınıda ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Sütlacı fırın kaplarına yahut güveçlere eşit halde bölüp fırın tepsisine dizelim ve tepsinin yarısına kadar su koyalım.
- Tepsimizi 180 derece fırına koyup sütlacların üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sıcaklığı giden sütlacları dolaba koyup soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırın Sütlaç (Portakallı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

