Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek su bardağı pirinç (basmati kullandım)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız ve süzdüğümüz pirinçleri (basmati pirinç kullandım ben ) 2 su bardağı suda haşlıyoruz.
  2. Pirinçler haşlanınca tencerenin tabanında çok az su kalacak. Akabinde tencereye 2. 5 su bardağı süt ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Bir kase içerisinde 1,5 yemek kaşığı nişasta ile yarım su bardağı sütümüzü güzelce çırpıyoruz ve kaynayan sütlacımıza ek ediyoruz. Bu kademede şekerimizi de ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
  4. Dikkatli olalım sütlaç taşabilir bu yüzden orta ara karıştırarak 7-8 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Ardından fırın tepsisine su doldurup kapları yerleştiriyoruz ve üzeri kızarana kadar en üst ızgaraya gelecek halde yerleştiriyoruz. Üstleri kızarınca sütlacımız hazır😇

Not: Ben bu ölçülerle 6 kase sütlaç elde ettim. Sizler ölçüyü arttırabilirsiniz😇sütlacı zevkinize nazaran dövülmüş fındık, ceviz yahut tarçın ile tüketebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun 😋.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte
Fırında Sebzeli Et Yemeği
Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze
Maş Fasülyesi Mezesi
Asma Yaprağı Konservesi
Gelin Çantası
Hdabla | © 2025 |