Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (daha sıvı isterseniz 2 kaşık ekleyin)
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Süsleme için;
- İsteğe bağlı fındık
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce pirinçi haşlayalım.
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayalım.
- Bu kademeye dikkat pirinçlerde çok az su kalmalı.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine süt ve vanilyayı da ek edip kaynatalım.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle açtığımız nişastayı ek edelim.
- 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
- Fırın için uygun, ısıya güçlü güveçlere sütlaçlarımızı koyalım.
- Fırın tepsimize güveçlerimizi yerleştirip bir ölçü soğuk su koyalım.
- Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına gelecek.
- Tepsiyi evvelce ısıtılmış 180 derecede fırının en üst rafına yerleştirelim.
- Sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayalım.
Bu harika lezzeti denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
