Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (200 g)
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (pirinçi haşlamak için)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (buğday yahut mısır nişastası)
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp süzün. Küçük bir tencerede 2 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın. Çok az sulu kalacak.
  2. 1 litre sütü ve vanilyayı haşlanmış pirinçe ekleyin, orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
  3. Bir kasede 3 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı süt ile açın. Sütlaç kaynayınca nişasta ve şekeri ekleyin ve 10 dk daha daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  4. Hazırladığınız sütlacı ısıya sağlam fırın kaselerine paylaştırın.
  5. Kaseleri içi su dolu bir fırın tepsisine dizin. Evvelden 180°c’ye ısıtılmış fırının üst rafında üstleri kızarana kadar (fanlı ayarında) pişirin.
  6. Fırından çıkan sütlaçları oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun ve akabinde servis edin. Afiyet olsun!😋.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Otlu Diyet Yulaf Poğaça
Soğuk Çorba
Kakaolu Muffinler (İçi Dolgulu) Kek
Çiğ Nohutla Falafel
Zeytinyağlı Enginar
Pirinçli Patates Çorbası
Hdabla | © 2025 |