Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt ( açık olursa daha düzgün olur )
- Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
- 1 su bardağı şeker ( isteğe nazaran arttır )
- 1,5 yemek kaşığı nişasta ( markaya nazaran değişir)
- 2 su bardağı süt haşlamak için
- 1 pk vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçi tencereye alın, 2 su bardağı sütünle haşlamaya bırakın, isteyen su ile haşlayabilir.
- Yumuşayan pirinçin üzerine sütümüzü dökelim yavaş yavaş karıştıralım.
- Isınınca başlayınca şeker ilave edelim biraz karıştırdıktan sonra nişasta açıp karıştıralım, güzelce daima karıştırabilirsiniz 10 dk falan kaynadıktan sonra kapayıp vanilya koyun.
- Güveçlere hisse edip üstlerininin kabuk tutması lazım yanması için kabuk tutunca fırının en yüksek ayarına alıp en üst rafına tepsiye su koyup fırına verebilirsiniz.
- 10 dk olmadan yanacaktır dikkatli olmanızda yarar var.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









