Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 bardak süt ( nişastayı açmak için)
  • 2 su bardağı su

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzlece yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alıp üzerine suyu ek edelim.
  2. Orta ateşte pirinçler kabarıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  3. Nişastayı bir kasede sütle açalım.
  4. Pişen pirinçin üzerine 1 litre sütü ve vanilyayı ekleyip 15 dakika kadar pişirelim.
  5. Ardından şekeri ve nişastayıda ekleyip bi 10 dakika daha yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  6. Pişen sütlacımızı uygun fırın kaplarına alıp tepsiye dizelim kapların yarısına kadar tepsinin içine su koyalım.
  7. Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkan sütlaçlarımız biraz soğuduktan sonra dolaba kaldırıp iki saat kadar dinlendirlerim.
  9. Servis etmeden evvel üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsuuuun😊.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Revani
Triliçe
Frambuazlı Muffin
Yarı Sade Yarı Kakolu Kek
Kedidilli Triliçe
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları
Hdabla | © 2025 |