Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 1 pk vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkadığımız pirinçleri 1,5 su bardağı suyla pişmeye bırakalım.
- Sütten 1 bardak ayıralım ve bu sütte nişastayı açalım.
- Pirinçler büsbütün pişince üzerine sütü ve şekeri ekleyelim.
- Altını açalım ve nişastalı süt karışımını da ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya yakın kıvamlanacaktır.
- Kaynayıp kıvamı yakalayınca vanilyasını da katıp altını kapatalım.
- Isıya güçlü kaselere paylaştıralım.
- Pişerken taşmaması için kaselerin tamamını doldurmayalım yarısına kadar koyalım.
- Fırına vermeden evvel birkaç dakika bekletelim ki üzeri kabuk bağlasın.
- Kaseleri fırın tepsisine yerleştirelim. Kaselerin yarısına gelecek kadar fırın tepsisine su koyalım.
- 250 derece fırında yalnızca üst ızgarası açık biçimde üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







