Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 pk vanilya

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkadığımız pirinçleri 1,5 su bardağı suyla pişmeye bırakalım.
  2. Sütten 1 bardak ayıralım ve bu sütte nişastayı açalım.
  3. Pirinçler büsbütün pişince üzerine sütü ve şekeri ekleyelim.
  4. Altını açalım ve nişastalı süt karışımını da ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynamaya yakın kıvamlanacaktır.
  6. Kaynayıp kıvamı yakalayınca vanilyasını da katıp altını kapatalım.
  7. Isıya güçlü kaselere paylaştıralım.
  8. Pişerken taşmaması için kaselerin tamamını doldurmayalım yarısına kadar koyalım.
  9. Fırına vermeden evvel birkaç dakika bekletelim ki üzeri kabuk bağlasın.
  10. Kaseleri fırın tepsisine yerleştirelim. Kaselerin yarısına gelecek kadar fırın tepsisine su koyalım.
  11. 250 derece fırında yalnızca üst ızgarası açık biçimde üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yufka Sarması
Mercimekli Bükme (Afyon Yöresinden)
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek
Tereyağlı Ev Yapımı Çıtır Burma Baklava
Patatesli Ve Ispanaklı Gözleme
Sebzeli Yulaflı Omlet
Hdabla | © 2025 |